Skrivläxa vecka 10

Den här veckan ska du en liten berättelse om två barn på stenåldern. Tänk på stor bokstav och punkt.

Det var en gång en flicka och en pojke som hete Lukas och Elsa. De bodde på stenåldern. Elsa och Lukas skulle gå på en promenad ensamma till sin stora sten. De tyckte väldigt mycket om den. När de kom fram till sin sten såg de att det var ett stort hål på toppen av stenen. Lukas sa att han skulle klättra upp på stenen och se vad som fanns i hålet. När Lukas hade varit uppe länge på toppen och inte kommit ner börjar Elsa bli lite rädd. Hon ropade på honom många gånger men han svarade inte. Nu blev Elsa så rädd att till och med hon klättrade upp på stenen. När Elsa hade kommit upp på stenen såg hon att Lukas hade fastnat med foten och han hade tappat rösten. Och det var därför han inte kunde ropa tillbaka. Elsa hjälpte Lukas med foten och så gick det hem glada. Men innan de gick sa Lukas att det bara såg ut som ett hål men det var inget hål. Det var bara en skugga.

barn_stenaldern